اثرات تشنج نهفته بر کودکان چیست ؟
Category : خدمات متخصص کودکان اصفهان
تشنج نهفته در کودکان
تشنج نهفته نوعی اختلال صرعی است که به صورت حملات کوتاهمدت (کمتر از ۱۵ ثانیه) به صورت مات شدن، خیره شدن یا وقفه هوشیاری بروز میکند. این نوع از صرع بیشتر در کودکان دیده میشود و ناشی از فعالیت الکتریکی غیرعادی در مغز است. تشنج نهفته هیچ آسیبی به مغز نمیزند و تأثیری بر هوش کودکان ندارد. اگر تشنج نهفته در مدرسه و سر کلاس به صورت مکرر تکرار میشود، ممکن است در یادگیری کودک اختلال ایجاد کند چرا که وقفههای زیادی در هوشیاری او ایجاد میشود.
سایر کودکان یا افراد بزرگسال در هنگامی که شخص دچار حمله میشود ، ممکن است فکر کند که او توجهی به اطراف ندارد و یا در حال رؤیاپردازی است. احتمال آن وجود دارد که کودک براثر ابتلا به این بیماری دچار مشکلات رفتاری و یا انزوای اجتماعی شود و این حالت خصوصاً زمانی رخ میدهد که دیگران متوجه بیماری او میشوند. در برخی از موارد ممکن است تشنج نهفته تا بزرگسالی ادامه پیدا کند و حتی تبدیل به تشنجهای کلی تونیک-کلونیک شود.
تشنج یا صرع نهفته در کودکان معمولاً در سنین بین ۴ تا ۷ سالگی آغاز میشود. در موارد نادری ممکن است این تشنجها قبل از سن ۴ سالگی یا بعد از سن ۸ سالگی آغاز شوند. این بیماری به میزان کمی، در بین دختران بیشتر از پسران شایع است. تعداد دفعت تشنج در روز میتواند متفاوت باشد از ۱۰ بار در روز گرفته تا حتی بیشتر از ۱۰۰ بار. بسیاری از کودکانی که به فضا خیرهی شوند، لزوماً در حلت تشنج ناشی از صرع نهفته نیستند. ممکن است کودک شما در حال رؤیاپردازی در مورد چیزی است که به آن علاقه دارد. اگر دیدید که طی زمانی که کودک شما به فضا خیره شده است نمیتوانید توجه او را به هیچ روشی جلب کنید، بهتر است که برای بررسی این موضوع به متخصص اطفال مراجعه کنید.
اثرات تشنج نهفته بر کودک
کودکانی که به تشنج نهفته مبتلا هستند، معمولاً در طی حمله تشنجی در خطر نیستند. با این حال تشنج نهفته ممکن است باعث شود که کودک شما :
- در یادگیری در مدرسه مشکل داشته باشد .
- در روابط اجتماعی خود مشکل پیدا کند .
- بیشتر مورد بدرفتاری قرار گیرد .
تشخیص تشیخ نهفته در کودکان به چه شکل است ؟
پزشک در ابتدا شرححال کامل بیمار را میگیرد و سپس معاینات فیزیکی را انجام داده و عملکرد سیستم عصبی را به دقت بررسی میکند. ممکن است پزشک از کودک بخواهد که برای ۳ یا چهار دقیقه نفس بلند بکشد، در حالی که با صدای بلند شمارش میکند و احتمالاً چشمان او بسته است. اگر تشنج نهفته رخ دهد، کودک از کشیدن نفس عمیق دست میکشد و چشمان خود را باز میکند. معمولاً در ۹۰ درصد از کودکان، کشیدن نفسهای بسیار عمیق موجب تحریک به تشنج میشود و این موضوع برای تشخیص بیماری به کمک پزشک میآید. تستهای تشخیصی که ممکن است تجویز شوند عبارتاند از:
- نوار مغزی (EEG یا الکترووانسفالوگرام) این تست، فعالیت الکتریکی مغز را ثبت میکند. افراد مبتلا به صرع معمولاً پالسهای تخلیه الکتریکی غیرعادی دارند. در برخی از موارد در این تست، ناحیه خاصی از مغز که دچار اختلال شده است، مشخص میشود. حالت نوار مغزی بین تشنجها و بعد از آن ممکن است عادی باشد.
- اسکن مغزی: اسکنهای مغزی مانند اسکن ام.آر.آی یا سی.تی اسکن برای تهیه تصاویر دقیق از مغز انجام میشوند تا وجود مشکلات دیگر در مغز بررسی شود. در صورتی که با انجام درمان، تشنج کنترل نشود، گرفتن اسکن ام.آر.آی میتواند به بررسی علت مشکل کمک کند.
- آزمایش خون: برای بررسی سایر بیماریها و مشکلاتی که میتوانند باعث تشنج شوند.
مطالب پینهادی مرتبط :