آیا عفونت ادراری در دختران بیشتر رواج دارد ؟
Category : خدمات متخصص کودکان اصفهان , عفونت ادراری
آیا کودکان دختران بیشتر به عفونت ادراری دچار می شوند ؟
در حالت کلی زنان بیشتر از مردان به انواع عفونت ادراری مبتلا میشوند. شیوع عفونت ادراری در دختران بین کودکان و نوزادان نیز صدق میکند؛ خارج نشدن کامل قطرات ادرار و باقی ماندن آنها از دلایلی است که باعث بروز بیشتر عفونت ادراری در میان دختر بچهها میشود.
اما عفونت ادراری ممکن است در مثانه نابالغ نیز ظاهر شود. البته پسربچههای بسیار زیادی نیز هستند که از بدو تولد تا ۳ سالگی به عفونت ادراری مبتلا میشوند.
بیشتر بخوانید : نشانه های عفونت ادراری در نوزادان چیست ؟
- آیا عفونت ادراری در دختران بیشتر رواج دارد ؟
کدام باکتری ها عامل بروز عفونت ادراری در کودکان هستند ؟
عفونت ادراری کودکان در نتیجه رشد باکتریها در سطح مثانه یا کلیهها روی میدهد. این باکتریها از پوست یا دستگاه گوارش وارد دستگاه ادراری میشود. میکروبهایی که باعث بروز عفونت ادراری در نوزادان میشوند، از این قرارند:
۱ . اشریشیا کلی در ۸۰ درصد از موارد
۲ . پروتئوس میرابیلیس در ۱۰ درصد از موارد
۳ . و به ندرت: استرپتوکوک دی، انتروباکتریاسیا و استافیلوکوک
یکی دیگر از عوامل ابتلای کودکان به عفونت ادراری مربوط به نارسایی یا اختلال در دستگاه ادراری است که منجر به بالا رفتن باکتریها تا سطح کلیهها میشود که میتواند با چنین عوارضی خود را نشان دهد :
- ریفلاکس ادراری: ریفلاکس ادراری در مقطع اتصال لوله حالب و مثانه؛ (در ادامه این مورد بیشتر تشریح میشود.) ریفلاکس ادراری عموماً با افزایش سن درمان میشود اما برخی نارساییها و اختلالات دیگر نیاز به عمل جراحی دارند.
- سندروم محل اتصال لوله حالب: انقباض در محل اتصال لوله حالب و کلیه
- مگارویرتر (Megaureter): انقباض لوله حالب
آزمایشهایی که برای تشخیص این اختلالات انجام میشوند، سونوگرافی سیستم ادراری و سیستوگرافی برگشتی هستند.
سیستوگرافی شامل پر کردن مثانه توسط یک سوند کوچک با مایعی شفاف روی رادیوگرافیهاست تا امکان بررسی عملکرد مثانه زمانی که خالی میشود، فراهم گردد.