عوامل مستعدکننده عفونت ادراری
Category : خدمات متخصص کودکان اصفهان
عوامل مستعدکننده عفونت ادراری |
ختنه نشدن پسران:
پسرانی که ختنه نشده باشند ۴ تا ۸ برابر پسرانی که ختنه شدهاند، دچار عفونت ادراری میشوند.
جنسیت:
عفونت ادراری میان دختران، حداقل ۲ تا ۴ برابر پسران است.
نژاد:
عفونت ادراری در سفیدپوستان شایعتر از سیاهپوستان است.
عوامل ژنتیکی:
اقوام درجه یک کودکانی که سابقه عفونت ادراری دارند، بیشتر در معرض ابتلا به عفونت ادراری هستند.
عصبی بودن مثانه:
نگه داشتن زیاد ادرار، یبوست و برگشت ادرار از مثانه به حالب (میزنای) نیز از جمله مواردی هستند که کودک را مستعد ابتلا به عفونت ادراری خواهند کرد.
اقدامات مهم برای کودک مبتلا به عفونت ادراری
گرفتن نمونه ادراری به صورت استریل، اولین و مهمترین گام در تشخیص عفونت ادراری است.
سونوگرافی کلیه، یکی از اقدامات مهمی که برای کودک مبتلا به عفونت ادراری انجام میشود که در آن انسداد، برگشت ادراری و اختلالات ساختاری مثانه و کلیه مشخص خواهد شد. در اکثر کودکان مبتلا به عفونت ادراری عکسبرداری از مثانه نیز لازم میشود. علاوه بر این اقدامات در برخی موارد اسکن کلیه هم لازم بوده و باید انجام شود.
روش درمان عفونت ادراری
اگر عفونت ادراری، مثانه یا کلیه را درگیر کرده باشد، درمان با آنتیبیوتیک خوراکی یا تزریقی به مدت ۷ تا ۱۴ روز توصیه می شود. البته با درمان آنتیبیوتیکی مناسب، تب و سایر علائم بعد از ۲ یا ۳ روز بهبود پیدا می کند.
مصرف زیاد آب و تخلیه مثانه هر دو تا حداکثر هر سه ساعت یک بار، درمان یبوست، شستشوی دستگاه تناسلی از جلو به عقب، استفاده از لباسهای زیر نخی و گشاد و شستشو و تعویض مکرر آنها، عدم نشستن در وان یا لگن، درمان کرمک در صورت وجود، ختنه و استفاده از آنتیبیوتیک مناسب در آنهایی که برگشت ادراری یا انسداد یا مثانه عصبی دارند میتواند به پیشگیری از عفونت ادراری کمک کند.
دوره درمان عفونت ادراری
طول دوره درمان عفونت ادراری بین ۱۰ روز تا ۲ هفته است. نکته مهم در مورد درمان عفونت ادراری آن است که وقتی درمان به پایان رسید حتما باید پیگیریهای لازم انجام شود تا علت اصلی عفونت ادراری روشن شود. هدف از این پیگیریها و بررسیها آن است که از بروز عوارض آتی عفونت جلوگیری شود. اگر کودکی دچار عفونت ادراری شود و این عفونت به کلیه او آسیب بزند، این کودک باید تا بزرگسالی از نظر فشار خون و دفع پروتئین در ادرار مورد بررسی قرار بگیرد.
گفتنی است؛ ۶۰ تا ۸۰ درصد دخترانی که به عفونت ادراری مبتلا میشوند، طی ۱۸ ماه پس از آن مجددا مبتلا خواهند شد.
دکتر نسرین السادات دوامی
- متخصص کودکان و نوزادان – تغذیه و رشد – دارای برد تخصصی اطفال